Tyylikästä politiikkaa

Peniseläin

Tässä maassa elää yksi mystinen ja ainutlaatuinen laji. Näistä olennoista sanotaan, etteivät ne juurikaan puhu tai pussaa. Ne eivät näytä heikkouksiaan, eivät itke, eivätkä pyydä apua. Niitä kuvaillaan karskeiksi, koviksi ja paljon töitä tekeviksi. Tämä olento on nimeltään peniseläin, tuttavallisemmin suomalainen mies.

 

Suomalainen mies ei voi hyvin. Joidenkin mielestä miehet hallitsevat tätä maata, samaan aikaan, kun sukupuolia ei pitäisi enää olla olemassa. Kun mediassa puhutaan entistä enemmän naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta ahdistelusta, naisten palkkatasosta tai kehopositiivisuudesta, suomalainen mies syrjäytyy hiljaa ja huomaamatta. Eikä ketään oikein tunnu kiinnostavan.

 

Tilastojen mukaan yhä useampi nuori mies on koulutuksen tai työelämän ulkopuolella. Tällä hetkellä 25-39- vuotiaista miehistä yli 15 prosentilla on maksuhäiriömerkintä, kun vastaava luku samanikäisillä naisilla on noin kymmenen prosenttia. Samanikäisillä miehillä myös pienituloisuus on kasvanut. Kun vuonna 2007 pienituloisia miehiä oli noin yhdeksän prosenttia, vuonna 2015 luku oli jo yli 18 prosenttia. OECDn selvityksen mukaan yli 20 prosenttia 20-24-vuotiaista miehistä on työttömänä, eikä osallistu minkäänlaiseen koulutukseen. Se on paljon - huolestuttavan paljon. Tilanne on jopa niin huolestuttava, että sisäministeriön sisäisen turvallisuuden strategiassa todettiin, että syrjäytyminen on keskeisin uhka maamme sisäiselle turvallisuudelle.

 

Yllättäen ja vähemmän yllättäen miesten syrjäytyminen korreloi syntyvyyden kanssa. Mitä enemmän miehiä putoaa kelkasta, sitä vähemmän meitä suomalaisia syntyy. Vapaaehtoinen lapsettomuus on yleistymässä, mutta vapaaehtoisesti lapsettomia miehiä on silti vain pieni osa kaikista lapsettomista. Yleisesti ottaen suomalainen mies haluaa lapsia, kumppanin ja perheen. Ehkä koirankin. Sitä mukaa, mitä suomalaisia miehiä syrjäytyy, suomalaisten lasten syntyvyys on tippunut 55 tuhannesta lapsesta (v2010) noin 43 tuhanteen lapseen (v2017). Samalla ajanjaksolla tarkasteltuna 25-34-vuotiaiden miesten työllisyysaste on tipahtanut 87 prosentista alle 80 prosenttiin.

 

Syrjäytymisvaara alkaa jo päiväkodista. Suuret ryhmäkoot ja ammattitaitoisten aikuisten puute yhdistettynä ryhmässä oleviin vilkkaisiin tai erityistukea vaativiin lapsiin, lasten tulevaisuus on synkkä. Aikuiset väsyvät, eivätkä lapset saa tarvitsemaansa varhaiskasvatusta. Vilkasta, keskittymisvaikeuksista kärsivää lasta saatetaan tiedostamattakin eristää ja rangaista helpommin, sen sijaan, että lapsi saisi tukea. Lapsi leimataan hankalaksi ja hankala lapsi saa helposti syyt niskoilleen pahuuksista - oli hän syyllinen tai ei.

 

Pelkästään yksi syrjäytynyt lapsi aiheuttaa yhteiskunnalle yli miljoonan euron kustannukset. Suurimmassa syrjäytymisvaarassa on lapsi, jonka vanhemmat ovat syrjäytyneitä. Perheessä saattaa olla työttömyyttä, ongelmia päihteiden tai mielenterveyden kanssa - tai kaikkia näitä. Kun roolimallit elämänrakennukselle eivät ole parhaimmasta päästä, ajautuu heikoista lähtökohdista tuleva lapsi tulevaisuudessa helposti jonon jatkoksi Kelan luukulle.

 

No mistä ne pienet pojat ovat sitten tehty? Etanoista, sammakoista, koiranhännän tupsukoista.. kovasta luonteesta, hyvistä jääkiekkotaidoista, grillimakkarasta ja sinapista. Pienistä pojista odotetaan kasvavan miehiä, joilla on hyvät johtajataidot, paksu lompakko, komea ulkonäkö ja hyvää sosiaalista pelisilmää.

 

Suomalaiselle miehelle asetetaan jo pienestä pitäen tiettyjä odotuksia tulevaisuuden suhteen. Harteille saa suuren taakan ja listan toteutettavista asioista.

 

Kun ystävät porskuttavat eteenpäin toiselta asteelta korkeakouluun tai saavat ylennyksen työpaikalla, epäonnistunut mies kokee häpeää. Yrityksistä huolimatta mies ei pääse opiskelemaan, eikä työllisty. Mies ei tietenkään pyydä apua, koska vain heikot tarvitsevat apua – suomalainen mieshän on vahva. Mies viihtyy entistä enemmän ehkä yksin tai samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuka haluaisi kuunnella kavereiden keskusteluja lopputyöstä tai aamupalavereista, kun itselläsi päivän ainoa sosiaalinen kanssakäyminen oli se, kun hakemastasi työpaikasta tuli sähköposti: "Valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun". Kun epäonnistumisia kokee tarpeeksi, tukien kilahtaessa tilille voi avata onnistuneesti kaljan, ettei elämässä tuntuisi menevän ihan niin huonosti.

 

Onko suomalainen mies sitten tyhmä? Ei, ei missään nimessä.

 

Työllistyminen oli ennen paljon helpompaa, kun tehtaat työllistivät nuoria miehiä ilman sen kummempia tutkintoja. Tärkeintä oli asenne ja kyky oppia työ - kunnes tehtaita alettiin ajamaan alas. Nykyään tarvitset työllistymiseen tutkinnon ja työkokemusta, mutta monet nuoret miehet eivät ole kovin lahjakkaita esimerkiksi kirjallisesti. Koulussa esitelmät, raportit tai koulutehtävät sujuisivat, jos niitä saisi toteuttaa toisella tavalla. Olemmehan jokainen oppijoina erilaisia ja omaksumme myös tietoa eri tavoin. Tiedon soveltaminen ja oppimisen toteuttaminen oppilaan vahvuuksia hyväksi käyttäen voisi todistaa koulujärjestelmällemme sen, että meillä on jo olemassa kympin poikia. Älykkäitä ja osaavia poikia, joille tulisi antaa mahdollisuus näyttää osaaminen ilman, että heitä arvioidaan sen mukaan, miten hyvin kielioppisääntöjä noudatetaan esitelmissä.

 

Kaikki eivät ole kirjallisesti lahjakkaita, mutta silti koulujärjestelmämme arvioi oppilaita pitkälti sen mukaan ja palkitsee kirjallisesti lahjakkaat kympin tytöt. Kympin tytöt ovat toki kymppinsä ansainneet, eikä siitä pidä tuntea häpeää, päin vastoin. Mutta kun nuoren miehen kirjoittama essee on jäsennelty huonosti ja kirjoitustyyli on heikkoa, se ei automaattisesti kerro oppilaan olevan huono. Se on silti tehokas keino pudottaa fiksuja nuoria miehiä pois jatko-opinnoista.

 

Kun suomalainen mies ei opiskele, eikä käy töissä, mahdollisuudet kanssakäymiseen muiden ihmisten kanssa vähenevät. Tämä koskee kanssakäymistä myös vastakkaisen sukupuolen kanssa. Sosiaaliset taidot eivät pääse kehittymään samalla tavalla kuin niillä, jotka tapaavat ihmisiä päivittäin ja opettelevat yhteistyötä ja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa.

 

Parisuhdemarkkinoilla työtön mies ei ole halutuimmasta päästä. Naisilla on vaatimuksia, eikä unelmien miehen ominaisuuksiin kuulu yhteiskunnan tuilla eläminen. Jos nainen haluaa perheen, kuka perustaisi sellaisen jo valmiiksi persaukisen kanssa?

 

Vastakkaista sukupuolta voi olla hankala ymmärtää, onhan suomalainen nainenkin oma olentonsa, ajatuksineen ja toiveineen. Vielä kun pääsisi kohtamaan niitä naisia. Baarissa iskuyritykset päättyvät yleensä siihen, että miehelle toivotetaan hyvää matkaa helvettiin. Tai muuten vaan haistatellaan. Onko kohtelias kysymys seuraan liittymisestä todella niin vakava, että sen perusteella mies voidaan leimata runkkariksi ja nauraa porukalla perään?

 

Seuraavaksi kokeillaan Tinderiä - melko pinnallinen paikka, jossa ei onneksi tarvitse kohdata ketään oikeasti, ellei halua sopia treffejä. Mies yrittää avata keskustelua tavalla, johon saisi edes jonkinlaisen vastauksen tai reaktion. Näitä avauksia naiset sitten jakavat Facebookissa kuvakaappausten muodossa, onhan se julkisesti hauska pilkata miehiä.

 

Pieleen menneestä yhden illan jutusta naiset kertovat naureskellen, kuinka miehellä oli katkaravun kokoinen penis, joka ei ollutkaan automaattisesti seisonnassa naisen niin vaatiessa. Aivan kuin se tulisi yllätyksenä, että jokainen mies ei omista kahden metrin melaa, eikä se ole käskystä aina toimintakunnossa. Miehet eivät ole seppiä syntyessään, saati naisetkaan ole seksijumalattaria avatessaan haaransa. Se vaatii oikean ihmisen ja harjoittelua.

 

Paljon harjoittelua.

 

Suomalainen mies, toiselta nimeltään peniseläin. Ihmeellinen ja ainutlaatuinen olento maan päällä. Perhettään ja ystäviään puolustava, lojaali, epäoikeudenmukaisuutta vihaava. Niin jääräpäinen, mutta silti niin rakastettava.

 

Maamme tarvitsee naisia ja miehiä - ei yhtä ilman toista.

Nyt on aika lopettaa miesten mollaaminen ja pitää miehistämme huolta. Nyt ja tulevaisuudessa.

 

Kerro, kuinka paljon sinä arvostat suomalaista miestä.

#marvostettu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Olen melko varmasti ekaa kertaa paikassa nimeltä universumissa planeetalla maa, maassa nimeltä suomifinland ja olen paikallisten olioiden mukaan määritelty ns. mieheksi ja omistan kuvausten perusteella mm. peniksen. Ekakertalaisena en osaa ottaa kantaa kirjoittamaasi tekstiin oikeastaan mitenkään. Kun tulen tänne uudestisyntymisen karman lain pakottamana toisen tai kuudennen kerran, otan ehkä sitten kantaa kokemuksen syvemmällä rintaäänellä. Toivottavasti Laura olet silloin kuulolla. Sovitaanko joku aika ja paikka ? ;D

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Kuulostaa mielenkiintoiselta - sovitaan, että otat kantaa asiaan, jos joskus satutaan törmäämään seuraavassa elämässä! :D

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ihanaa, vaihdetaan sitten sukupuolia ja opitaan lisää ihmeellisestä luonnostamme ;@

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ihan hauska blogi . Mutta olis voinut käsitellä esim sitä kuinka mies valtaisil aloil Suomes työnkilpailu halvemman elintason maista nimenomaan on . Suomen ympäril on useita maita joista työkeikal kantsii Suomee tulla .

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Kiitos palautteesta! Tuossa on toki aihetta vaikkapa seuraavaan tekstiin.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miesvaltaisessa puolueessa "penistä" on varmasti tarjolla kaikissa mahdollisissa kokoontumisissa.

Käyttäjän MikaelAlaraappana kuva
Mikael Alaraappana

Asiallinen blogikirjoitus. Nykyisin tarvittaisiin enemmän aitoa tasa-arvoa eikä rusinat pullasta tasa-arvoa. Kummallakin sukupuolella vahvuudet ja heikkoudet, jotka tukevat toisiaan erilaisissa tilanteissa. Kärjistämällä tilanteita kuten nykyisin mediassa tehdään aiheutetaan turhaa kitkaa ääripäiden välille ja saadaan vain lisää vihaa.

Btw. Syntyvyys oli vuonna 2017 hivenen reilu 50 000 lasta.

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Hyvä pointti!

Kokonaissyntyvyys vuonna 2017 oli tosiaan reilu 50 tuhatta lasta. Sen sijaan puhuinkin tekstissä suomalaislasten syntyvyydestä, joka on eri asia kuin kokonaissyntyvyys. :)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Kun ystävät porskuttavat eteenpäin toiselta asteelta korkeakouluun tai saavat ylennyksen työpaikalla, epäonnistunut mies kokee häpeää. Yrityksistä huolimatta mies ei pääse opiskelemaan, eikä työllisty. Mies ei tietenkään pyydä apua, koska vain heikot tarvitsevat apua – suomalainen mieshän on vahva. Mies viihtyy entistä enemmän ehkä yksin tai samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuka haluaisi kuunnella kavereiden keskusteluja lopputyöstä tai aamupalavereista, kun itselläsi päivän ainoa sosiaalinen kanssakäyminen oli se, kun hakemastasi työpaikasta tuli sähköposti: "Valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun". Kun epäonnistumisia kokee tarpeeksi, tukien kilahtaessa tilille voi avata onnistuneesti kaljan, ettei elämässä tuntuisi menevän ihan niin huonosti."

Tuo on ehkä paras kohta missään blogissa sitten vuoden kiva ja puu! Siis täydellinen kuva siitä mihin syrjäytyminen voi johtaa, ja voin kokemuksella todeta!

SE häpeän määrä, ja sellainen HAISTAKAA paska koko maailma asenne, kasvaa jolloin vain haluat vähemmän yrittää, ja jopa luovuttaa.. Hyväksyt oman asemasi, "Vittu, ollaan sit kotona koko stn. loppuelämä, ei tämä kuitenkaan onnistu". Kokemukset kokemuksien jälkeen ruokkii tätä tunnetta, kun jokainen yritys epäonnistuu! Kun taas kaverisi saattavat jo tässä vaiheessa ostaa omaa taloa, ja perhettä rakentaa..

Vaikka tilstoissa näyttäisi että 8/10 ihmisestä menee hyvin, me emme saisi unohtaa näitä 2 ihmistä kymmenestä!

Vaikka auttamisen mahdollisuudet ovat rajalliset, emme ole lähelläkään sitä rajaa..
On se jännä että yhteiskunta pitää mielummin ihmisiä työttömänä, masentuneina omassa kämpässä, kuin maksaisi kouluttautumisesta vaikka 200€kk enemmän! Eiköhän sekin hyöty olisi parempi pitkällä aikavälillä?

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Vautsi, kiitos palautteesta! :)

Tuo on totta ja valitettavasti nykysuunta tuntuu olevan vain alaspäin. Katsotaan kuinka kauan menee, ennenkö ihmiset heräävät tähän tilanteeseen ja sen vakavuuteen.

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Todella komea kirjoitus,välillä suomalaisista miehistä,ikäänkuin "metoon"vastapainoksi,sillä miehiäkin voidaan että käytetään ns.hyväksi.

Luodaan kuin vaaditaan tiettyjä paineita jotta jokainen olisi tai pitäisi kuulua "liituraitapukuun" - hyviin menestyviin "yhteiskuntanormeihin",joka nostattaa eräänlaista statusta myös suomikuvaan.

Mitä tapahtuu elämässä kuin elämän ja kuoleman välissä monenkin yksityiselämässä että yhteiskunnanpaineissa jos ja kun määritellään "luokkanormeja". Huom. myös naisille voi tämän osoittaa.

Kirjoittajalle ; aplodeja !

ps. Ei siksi että on perussuomalainen katsantokannoiltaan,vaan itse merkittävästä aihepiiristä !

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Kiitos paljon palautteesta! :)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ensimmäinen kerta kun muistan nähneeni sanaa "peniseläin" käytetyn Jodelin ulkopuolella. "Pillueläimeen" olen tosin törmännyt monta kertaa, mutta peniseläimen muistan nähneeni vain yhdessä jodlauksessa.

Grillimakkarasta en ole niin hirveästi perustanut sitten lapsuuden ja vielä vähemmän noista muista sen kanssa mainituista asioista, paitsi ehkä sinapista.

" Mies ei tietenkään pyydä apua, koska vain heikot tarvitsevat apua – suomalainen mieshän on vahva."

En ole asiantuntija, mutta tämä taitaa aika hyvin mahtua toksisen maskuliinisuuden käsitteen sisälle. Pitäisikö muuten viimeisten kappaleiden perusteella päätellä, että naisilla on merkittävä rooli tekstissä mainittujen ongelmien aiheuttamisessa?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tietenkin naisilla on merkittävä rooli. Ovathan miehet ja naiset yhdenvertaisess a asemassa vaikuttamassa yhteiskunnassa. Osa feministeistä käy sukupuolisotaansa. Voiko feministin pojasta edes tulla henkisesti tervettä, kun hänessä on jo syntymässä havaittu paha vika.

Tässä hyvä havainto feministisestä tutkimuksesta. Taitaa olla samaa kuraa koko tutkimus aiemman uutisoinin perusteella. No täytyy vilksista, jos kirjastosta löydän joskus.

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26329...

Ketä syrjäytyminen sitten koskee. Omassa kuplassa sitä ei huomaa. Meikäläisiähän ei arvosteta kuin verojamaksavina tyyppeinä. Muuten ollaan näeämmä huonosti koulutettuja. Ansioita käytetään esimerkkeinä siinä keiden kaikkien pitäisi tienata enemmän, vaikka tekevät paljon vähemmän töitä. Mutta syrjäytyneihin tyttöihin ja poikiin ei juuri törmää. Kavereiden jälkikasvu opiskelee, käy töissä ja pärjää. Tytöt ja pojat. Jotain kai oikein tässä persvakoduunareitten porukassa ollaan tehty. Ainakin arvostettu koulutusta ja työtä.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"eikä sukupuolia ole mielestäni enempää kuin kaksi"(blogistin esittelystä).

Näinhän se ei ole, mutta yleinen käsitys ja meille opetettu puoltaa käsitystä ja siihen voi nojata. Tosi asiassa tuntemassamme luonnossa esiintyy myös kolmas sukupuoli, jossa luontainen lisääntyminen on todistetusti mahdollista ilman vastakkaista (käsityksemme mukaista toista sukupuolta) mahdollista. Se siitä.

Olipa raikas tuulahdus kaikkeen siihen, mitä täälläkin puheenvuorossa päivästä toiseen jauhetaan. Vaikka blogisti onkin haalinut ympäri somea aiheeseen liittyvistä kirjoituksista poimintoja, niin silti sanoma esittäytyy ihan kivalla tavalla ja blogistin ajatusmaailman kautta miellyttävästi ja ymmärrettävästi. Asia on puettu blogiin henkilön oman ajatusmaailman kautta ja tällaisia kirjoituksia ainakin itse kaipaisin enemmän! Kiitos! Arvostan!

"Suomalaiselle miehelle asetetaan jo pienestä pitäen tiettyjä odotuksia tulevaisuuden suhteen. Harteille saa suuren taakan ja listan toteutettavista asioista". Tämä on aivan totta. Täytyisi kuitenkin muistaa ja ehkäpä jopa korostaa, että myös tuolle toiselle sukupuolelle on asetettu saman kaltaisia odotuksia pienestä pitäen. Myös naisille on pienestä tytöstä pitäen asetettu julmassa yhteiskunnissamme eri odotuksia ja räikeimpinä näistä lienevät tuolta lännessä "ymmärretyt" lapsien missikisat-... ja sekin siitä. Bisnes is bisnes....

Jos asiaan pureudutaan vielä syvemmin, niin tällä hetkellä monissa kehitysmaissa ja siltä väliltä nuissa maissa asetetaan vielä kovempia vaatimuksia ja odotuksia. Usein sellaisin keinoin ja arvoin, joita emme mitenkään voisi täällä sivistyksen parissa hyväksyä. Sikäli suomalaisille pojille/miehille asetetut odotukset ovat melko lieviä "painostuskeinoja" tavoitteen saavuttamiseksi.

En puutu tuohon blogistin "katkarapuun" sen enempää, mutta viimeinen virke on hyvä kysymys:

Kerro, kuinka paljon sinä arvostat suomalaista miestä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suurin syy suomalaisen miehen syrjäytymiseen on se, että maasta puuttuu valtava määrä yksityisrahoitteisia työpaikkoja. Näiden työpaikkojen tulisi sopia myös vähemmillä resursseilla töitä hakeville miehille.

Ilman töitä mies syrjäytyy 100 % varmuudella ja jää usein miten tällöin myös vaille pysyvää parisuhdetta ja perhettä. Työtön vailla tulevaisuuden näkymiä oleva mies ei ole haluttu naisten hakiessa mahdollista puolisoa itselleen.

Mikähän siihen työpaikkojen puutteeseen on sitten syynä ?

Eräs episodi mm. viime viikolta antaa hieman osviittaa ongelman syntyjuurista. Ne ovat ne pienet yritykset, jotka ovat ainoat mahdollisuudet syrjäytymisvaarassa olevalle nuorelle miehelle työllistyä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ihan oikeasta ongelmasta kirjoitat, vaikkei minullakaan mitään ratkaisua ole esittää. Nuorten nykynaisten käyttäytyminen parisuhdemarkkinoilla tuntuu näin vanhasta setämiehestä vinksahtaneen kovin monien kohdalla. Ongelmiahan se miehille tuottaa, mutta minkäs sille teet. Tasa-arvo on erittäin hyvä asia, mutta kovin hankala jos siitäkin poimii vain rusinat pullasta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Naimamarkkinoilla suomalaisella miehellä on vakavalla yrityksellä vielä edes hieman mahdollisuuksia, jos vertaa tilannetta kiinalaiseen kolleegaan. Kiinalaisen miehen on aivan turha edes yrittää parisuhdetta, mikäli hänellä ei ole jo valmiiksi tarjota omistusasuntoa tulevalle kuvitellulle tyttöystävälle ja puolisolle. Kiinassa oma asunto ja menestyminen työuralla korreloivat yksi yhteen.

Asiasta on Areenalla Billie Porterin loistava kolmiosainen brittidokkari vieläkin katsottavissa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kiinassa naisten määrä on niin pieni suhteessa miehiin, että parisuhdeseksin markkina-arvo on harvinaisen helppo ulosmitata.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kaikennäköiset vihjaukset piparin devalvaatioon saa eräät tasa-arvon soturit sekoamaan.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Yhä vähemmän on työtä tekijöille, käden taitajille. Yhä useamman pitäisi vain myydä, myydä ja myydä.

Arvoistamme on lähes tyystin poistettu hyvä työmies. Se joka oppi, osasi ja teki. Minkäs sille. Niinpä yhä suurempi osa miehistä syrjäytyy.

Minulla on ollut ilo elää sekin aika, jolloin parhaat tekijät olivat juuri ja juuri kansakoulun läpäisseitä miehiä joiden ammattitaidolla rakennettiin hyvää ja kestävää. Hyvälle ja kestävälle ei kuitenkaan enää käyttöä ole, joten ei hyvän ja kestävän tekijöillekkään käyttöä ole.

Joutavat syrjäytymään, kun eivät insinööreiksi eivätkä paperien pyörittelijöiksi kykene.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka
Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Aika huvittavaa että yksinkertaisen totuuden paljastamiseen tarvitaan jo tähtitieteilijä. Muu väki koheltaa mitä älyttömimpien startuppien parissa!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Miten peniseläimet oppisivat ymmärtämään vaginaeläimiä, kas siinäpä kysymys. "Eläköön se pieni ero!"

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Minä en oikeastaan edes tiedä, mitä syrjäytyminen tarkoittaa. Tunnistan kirjoittajan mainitsemat vilkkaat keskittymisvaikeuksista kärsivät pojat, jotka saavat usein pahiksen maineen, mutta mitä omaa lapsuuttani ja nuoruuttani muistelen, niin eivät kyseiseen kuvaukseen sopivat tyypit mitenkään erityisen syrjäytyneiltä vaikuttaneet. Päihteitä toki kului ja rikoksiakin taisivat jotkut tulla tehneeksi, mutta toisaalta kyllä heillä kavereita ja tyttöystäviä riitti.

Ennemminkin syrjäytymisestä tulee mieleeni hiljaisempi ujo poika, joka kyllä pärjää koulussa hyvin, pääsee haluamaansa yliopistoon ja yleensä hyväpalkkaiseen työhönkin, mutta josta tytöt eivät ole kiinnostuneita ja jota ei kutsuta mukaan hauskanpitoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ne syrjäytyneet ovat enimmäkseen omissa "kammioissaan" eivätkä välttämättä niitä jengikoviksia lainkaan. Nuo kovikset kyllä saavat teini-iässä osakseen arvostusta ja sosiaalista menestymistä, mutta heidän arvonsa alenee iän myötä. Se ujo poika, joka yliopisto-opintojen jälkeen pääsee hyväpalkkaiseen hommaan, jää itse asiassa äärimmäisen harvoin vaille parisuhdetta.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tuo kertoo aika kylmää kieltä ihmisten (tässä naisten) parinvalinnan motiiveista. Kenkku juttu kun biologia vetää niitä väkivaltaisia idiootteja kohti, mutta jalostuneemmat vietit preferoivat sosioekonomisia kriteereitä.

Ja sitten joku hämmästelee "toksista maskuliinisuutta".

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Sanoisin, että huomattavasti useammin kuin "äärimmäisen harvoin". Miesvaltaisella alalla opiskelleena (ja nykyisin työskentelevänä) tiedän kyllä monia vaille parisuhdetta jääneitä miehiä. Hyvin en tietenkään heitä kaikkia voi tuntea, mutta käsitykseni mukaan työssä käyvät, vähintään kohtuullista palkkaa saavat ja yleisesti ottaen (ainakin miehen näkökulmasta) ihan mukavia tyyppejä ovat.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Hyvä ja erikoinen blogi piristi aamupäivää kummasti. Sitten huomasin, että tämähän on persutytön tekstiä. Kyllä sieppasi. Ai piru että sieppasi. Jos se toinenkin Laura kirjoittaisi tähän tapaan, pitäisi jo miettiä omaa äänestyskäyttäytymistään.

Vakavasti sanoen: asiallinen ja sujuva kirjoitus! Taidat olla "kympin tyttö".

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Kiitos paljon kommentista! :)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Muistini mukaan ensimmäinen perussuomalaisen aikaansaama blogikirjoitus, joka sai hyvänlaatuisia fiboja kulkemaan kropan läpi. Puolikkaan katkaravun ja vanhan liiton miehenä annan sille tunnustuksen ja sanojen värikkäästä käytöstä jopa diplomin.

Kaikkien laurahuhtasaari -tasoisten nillitysten seassa tämä oli piristävä poikkeus. Tattis, sano.

Käyttäjän laurajokela kuva
Laura Jokela

Kiitos! Toivottavasti voin aiheuttaa yhtä hyvänlaatuisia reaktioita jatkossakin kirjoituksillani. :)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

-Menestyvä mies tarvitsee rinnalleen naisen.
-Nainen haluaa menestyvän miehen.

Muna-kana ongelma.

-Miehiä syntyy enemmän kuin naisia.
-Naisten hedelmällinen ikä on miehen hedelmällistä ikää lyhyempi.

Kysynnän ja tarjonnan epäsuhta, jota lisäksi miesvoittoinen maahanmuutto voimistaa.

Lopputulos johtaa siihen että syrjäytyvien miesten määrä kasvaa joka johtaa yhteiskunnan epävakauteen.

Samanaikaisesti nähdään myös naisia epärealistisin odotuksin kun miehen odotetaan olevan Disney prinssi joka tulee valkealla ratsullaan, hopeisessa haarniskassa laulaa loilottaen jonkun soittimen kanssa. Tai nykyaikaina nyt vähintäänkin pitää olla hopean värinen uusi auto ja olla jokin räppäri.

Sitten kun sillä tosielämän miehellä onkin bussikortti tai polkupyörä, kädessä soittimen sijasta keskiolut tai muna niin se ei sitten ole yhteensopiva prinsessaunelmien kanssa.

Hassusti sitten löytyy samanaikaisesti myös huomattavan paljon myös yksinäisiä naisia. Se kuka liikaa valkkaa se runk... Noh, pitäähän sitä päristimiä ja vatkaimia tietysti myydä näille ketkä eivät miestä löydä vaikka tarjontaa on somaleita, suomalaisia, irakilaisia, vanhaa, nuorta...

Tietysti asioita voidaan vielä korostaa sillä, että huomattavan suuri osa suomalaisista on riippuvaisia toimeentulotuesta joka ohjaa pariskuntia asumaan eri osoitteissa koska muuten puolisosta tulisi toisen elättäjä. Mikä taas entisestään lisää yhteiskunnan kuluja kohoavien asumismenojen muodossa kun asuntoja on liian vähän.

Niin tietysti se syntyvyys laskee kun sitä oikein kovasti yritetään näin eri tavoin heikentää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Peni-selain vaiko tulikettu (Firefox)?

Käyttäjän JussiMkinen1 kuva
Jussi Mäkinen

Hauska teksti, joka putoaa varmasti monelle suomidyydille. Yleisesti suomalaiset voisivat opetella hieman iloitsemaan myös toisten saavutuksista enemmän. Onko se taas itseltä pois? Tottakai jo valmiiksi syrjäytyneestä ihmisestä tämä voi tuntua vittumaiselta. Tuosta suomalaisten ahkeruudesta taitaa olla myös monenlaista tilastoa :)

Hyvät perheolosuhteet, talouskuosi, normi ÄO ja jonkinlainen sosiaalinen selviytyminen oikeuttavatkin mielestäni pienen paineen asettamiseen. Tässähän haetaan vaan parasta versiota sinusta itsestäsi. On tietenkin eri asia kuinka paljon tälle paineelle yksilö antaa painoarvoa. Find ur own shit to do.

Kaveripiirissäni (~25-35v) yhä useampi jäbä ei halua muksuja. Tähän saattaa liittyä summa monesta eri yhtälöstä. Oli se sitten maapallon saastumista, korruptiota tai oikeistohallituksen raippapolitiikkaa, who knows, mutta näin on käynyt. Omakotitalo, lapset ja kultainennoutaja, ei pysty.

En tiedä mikä täällä Turussa naisia vaivaa, heh, mutta tuntuu ettei täällä porukka jaksa kuunnella sekuntiakaan sua, jos ei naama miellytä. Tähän kulttuuriin on ajauduttu, joka on jokseenkin surullista. Kelataan heti, että toi tahtoo vaan sänkyyn (vaikka usein pitää paikkansa), niin voisi sitä sen 2 minuuttia kestää kuunnella ennen toivottavamista alimpaan helvettiin. Ihmisiä tässä vain ollaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Muksuissa on nykyisin valtava taloudellinen riski johtuen siitä, että työpaikat ovat veitsen terällä ja jos menee lusikat jakoon niin suositaan naista, ja miehelle sitten elatusmaksut.

Ehkä kaveripiirisi miehet osaavat laskea, kuinka suuri todennäköisyys on parisuhteen päättymiselle ja elatusmaksuille tai että työpaikka lähtee alta seuraavan 18v 9kk aikana.

Toimituksen poiminnat